PLUGGTIPS ! :)

Eftersom att jag pluggar så mycket tänkte jag ge er lite pluggtips!!
 Plugga bekvämt! Sätt på dig en mysig tröjja, mysiga tofflorna och sätt dig med en mugg kaffe, ett glas saft eller något annat du kan ta en klunk av ibland för att få upp blodsockret.

 Inte för bekvämt, Sätt sig t ex. inte i soffa eller lägg dig inte i sängen och plugga. Det blir för bekvämt och du har inte lika bra koncentrationsförmåga som om du sitter rakt upp på en stol. Då blir fokus endast på papprena och inte på hur skönt du har och hur skönt det är att softläsa. När man ska plugga ska man endast ha koncentration på en sak. 

 Bra belysning, Tänk på att ha en bra lampa att som lyser upp. Du får mer energi av ljuset och du blir pigg! 

 Plugga inte för sent, Skjut inte upp pluggandet och tänk att du bara ska göra en sak, och sedan en sak till. Och sedan tänker du att en kvart till av det här tv programmet kan du lika väl unna dig. Har du prov, uppgifter eller något annat som väntar inom skolan så är det lika bra att göra det. När du har pluggat så känner du dig mycket bättre än om du sätter dig klockan nio och har ångest över att klockan börjar ticka mot läggdags.
 
Stäng av tvn och datorn (om du nu inte jobbar med den). Stäng framförallt av msn, och alla andra störmoment som du faktiskt inte behöver när du ska plugga. Det öker koncentrationen och du slipper bli störd. 

 Strukturera upp dina studier, Bestäm ett mål som du har att uppnå varje dag. Du ska nå ett visst mål innan du slutat plugga, annars tänker du, " Jag gör det imorgon, senare" och så blir det inte så för nästa gång tänker du samma sak. Ha fokus, ha ett mål och försök att nå det varje dag. Det gör att dina studier blir planerade och du slipper hetsläsa, lära dig.


Försök även att hitta det roliga i pluggandet och försök verkligen att tycka att det är intressant, annars kommer du aldrig att lära dig. Försök att se det bra och roliga i det hela och tänk inte negativt. Desto mer positiv du är desto lättare har du för att lära dig!

Lycka till nu ! :)

Kommentarer
Postat av: rebecca

tacak så mycket för tipsen, skulle precis plugga, kom precis hem från skolan men kände att jag var tvungen och kolla lite bloggar först och då ger du värsta bra tipsen ju! ;) haha, tack iaf ;)



2008-10-22 @ 09:47:40
URL: http://rebbeca.blogg.se/
Postat av: Isabella

Riktigt bra tips :]

2008-10-22 @ 09:48:15
URL: http://brunettbella.devote.se
Postat av: carro

Väldigt bra tips, ska jag tänka på.

Hoppas du får en bra dag!

puss

2008-10-22 @ 09:48:38
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Hanna

Bra tips! Du kan ju ;)

2008-10-22 @ 09:49:01
URL: http://suckmyleftone.blogg.se/
Postat av: RM

Bra tips.

2008-10-22 @ 09:49:38
URL: http://recenseramera.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag vet inte om jag är udda - men jag måste ha musik på när jag sitter hemma och pluggar, annars kan jag verkligen inte koncentrera mig, haha :)



2008-10-22 @ 09:50:09
URL: http://cigale.blogg.se/
Postat av: Lisa

mitt tips är att intervall plugga, plugga 20-30 minuter sen göra nått annat typ diska, sen plugga, sen kanske gå ut med sopporna osv...



2008-10-22 @ 09:50:34
URL: http://carl-astrid.blogspot.com
Postat av: ERica

Bra inlägg (Y)



2008-10-22 @ 09:50:54
URL: http://eranerran.blogg.se/?tmp=171845

Kommentera Lailas inlägg här:

Ditt Namn och Efternamn:
Kom ihåg mig?

Skriv in din E-postadress: (publiceras ej)

Skriv in din Bloggadress :)

Skriv din kommentar här ;)

Trackback
RSS 2.0
Rösta på mig!